Tanácsaink nemcsak munkakezdőknek szólnak, hanem azoknak is, akik már több éves tapasztalattal rendelkeznek, ugyanakkor nyitottak az új kihívásokra is. Az alábbiakban rövid összefoglalót talál a karrierépítés legfontosabb állomásairól, bővebb információt ezen szolgáltatásunkról itt talál.

questionnaire-2834264_1920

Az első lépések

Ha elszánta magát az álláskeresésre- illetve a változtatásra:

  • Gondolja végig alaposan céljait, a munkával szemben támasztott követelményeit. Az igényei legyenek reálisak, képességének, végzettségének megfelelőek!

  • Ne essen abba a tévhitbe, hogy pár nap alatt sikerül munkát találnia! Kezdetben törekedjen a munkaerőpiac alapos feltérképezésére, az információgyűjtésre.

  • Az álláskeresésben ne kizárólag személyes kapcsolatrendszerére támaszkodjon, vegyen igénybe egyéb lehetőségeket is. Fordulhat állami munkaközvetítőkhöz, ahol a szolgáltatás ingyenes ugyan, de elsősorban a közepesen kvalifikált álláskeresőknél járhat eredménnyel. További lehetőséget jelentenek a magán-munkaközvetítők, ahol egy előre meghatározott összeg fejében közvetítenek a munkaadó és a munkavállaló között. A személyzeti tanácsadó cégek elsősorban a diplomával rendelkezők számára kínálnak elhelyezkedési lehetőséget, főként alsó- és középvezetői szinten. A fejvadász cégek az adott területen már sikereket elért, tapasztalt szakembereket keresik meg, akiket a leendő vezetői pozíció betöltésére többszöri interjú segítségével választanak ki.

Önéletrajz és kísérőlevél

Szakemberek szerint az a jó önéletrajz, amelynek elolvasása után az olvasó késztetést érez arra, hogy megismerkedjen az önéletrajz írójával. Az önéletrajz legfontosabb célja tehát a figyelemfelkeltés. Az önéletrajz és a kísérőlevél egy összetartozó egységet alkot. A kísérőlevél kihangsúlyozza az önéletrajzban említett erősségeket. Legfontosabb célja, hogy olvasójában pozitív visszacsatolást váltson ki a levél írójáról.

Tanácsadóink a tréning során segítenek elkészíteni a megfelelő önéletrajzot és motivációs levelet, valamint felkészítik a jelentkezőt az állásinterjúkon felmerülő minden helyzetre.

Kérjük bármilyen kérdése merülne fel, forduljon hozzánk bizalommal!