Mi alapján válogatják meg csapatuk tagjait a kiemelkedő vállalatok vezetői? Miként segíti a technológiai fejlődés a jóból kiválóvá válást? Hogyan alakíthatjuk ki a fegyelem kultúráját cégünkben a siker érdekében?

A közvélekedés szerint a kezdetektől kiemelkedő, legendás látnok alapítókkal büszkélkedő vállalatoktól érdemes ellesnünk néhány trükköt. Ám sokkal többet tanulhatunk azoktól, amelyek egy darabig csak középszerűen vagy jól működnek, majd egyszer csak néhány változásnak köszönhetően a kiválók közé emelkednek: a piaci átlaghoz képest legalább háromszoros eredményt érnek el, és tartósan, legalább tizenöt évig sikeresek is maradnak.

Jim Collins, a vezetéstudomány elismert szakértője, megdöbbentő felfedezésekkel és alapos kutatásokkal alátámasztott, több mint négymillió példányban eladott könyvéből megtudhatjuk, miért fontos a „zseni és az ezer segítő kéz", a képességeink legjobb kibontakoztatását szolgáló „sündisznó elv" és a „technológiai gyorsítók" megfelelő használata. Azt is megértjük továbbá, hogyan alkalmazhatjuk a fegyelmezett emberek, fegyelmezett gondolkodás és fegyelmezett cselekvés szervezeti kultúráját a tartós siker érdekében.